ארנבים הם ללא ספק אחת מחיות המחמד האהובות ביותר. תכלס אפשר גם להבין למה: בניגוד לכלב שדורש אחזקה דרמטית יחסית, ושלא כמו תוכי שפחות מזמין להתכרבל איתו – הארנב נמצא במקום טוב באמצע.
ובכל זאת, כדי שגם אתם וגם הארנבון תפיקו את המיטב ממערכת היחסים יש כמה עקרונות שרצוי לזכור וליישם.
תנו לו דקה להתרגל
ארנבים הם אכן חיית מחמד נהדרת, שיכולה בהחלט לשמוח מליטופים, הרמות וחיבוקים – רק שכמו יצורים רבים אחרים – הם צריכים קצת זמן להתרגל אליכם.
אם מתחילים את הקשר בטיפול נכון שדואג לכל צרכיהם – ותכף נדבר גם על זה – הם יתרגלו אליכם לאט לאט ואפילו ישמחו למגע ותקשורת.
אוכל, מים ומה שביניהם
כמו בעלי חיים רבים גם הארנבים צריכים סוגים שונים של מזון בהתאם לגילם. בשלב הינקות אין לתת להם לאכול דבר בנוסף למה שאימם נותנת להם .
ארנבונים צעירים ניזונים מכופתיות (מזון קנוי ייעודי) ומחציר אלפלפא ובשלב בוגר יותר ניתן להעבירם לחציר שיבולת ולהוסיף גם ירקות טריים לכרסום (גזר, חסה, מלפפון, כרוב).
תפקיד החציר, אגב, חשוב מאד במקרה של ארנבים: הוא שוחק את השיניים ומונע מהן להתארך יתר על המידה.
עכשיו נעבור למים. ובכן ארנבונים, מסתבר, צריכים לשתות הרבה מים. כמה הרבה? הרבה יותר מכלבים שגדולים מהם, למשל, במיוחד אם עיקר המזון שלהם הוא יבש ולא ירקות טריים. המים צריכים להיות טריים וזמינים כל היום.
כלוב לארנב
תראו, את דעתנו על חיות בכלובים נשמור לפעם אחרת.. אבל בכל מקרה במקרה של ארנבות, חשוב לדעת כי הן זקוקות לפעילות גופנית ומרחב מחייה משמעותי יותר מכל מה שכלוב אי פעם יאפשר. לכן, גם אם הכלוב הוא סוג של בית עבורו, הוא צריך גם לטפס, לרוץ ולטייל.
חשוב לא פחות: אם לא בא לכם למצוא את כבלי החשמל או רגלי הכיסאות לעוסים דאגו לחמוד למשחקים מתאימים. בחנויות החיות יש כאלה בשפע.
ועם הזמן, ובמידה והטיפול בארנבון ייעשה כמו שצריך, תגלו שהוא נקשר אליכם, ויש אומרים אפילו מזהה את קולכם ומגיב אליו.
שיהיה בהצלחה!